10 tips aandelen kopen

Als u voor het eerst aandelen gaat kopen dan is het lastig als u niet weet waar u moet beginnen. Wij geven speciaal een aantal tips om u op weg te helpen met uw eerste aankopen. Met deze 10 tips wordt het eenvoudig om uw eerste aandelen te kopen.

1. Maak gebruik van uw gratis tegoed

Als u voor de eerste keer een account aanmaakt dan krijgt u bij Plus500 een registratiebonus. De registratiebonus is € 25 zonder dat u geld hoeft te storten of dat u verplichtingen moet aangaan. Van dit gratis tegoed kunt u de eerste aandelen gratis kopen zonder risico. Dit is een hele handige tip als u nieuw bent in de aandelen wereld.

2. Maak gebruik van een stortingsbonus

Als u de gratis registratiebonus bij Plus500 ontgroeit bent dan kunt u gebruik maken van een stortingsbonus. Een stortingsbonus is 30% van uw eerste storting. Stort u € 1.000 om aandelen te kopen dan krijgt u € 300 cadeau. Hier kunt u zonder risico gratis aandelen van kopen.

3. Volg de koerswaarde voor een bepaalde periode

Een handige tip voordat u gaat beleggen is de koerswaarde volgen. De koerswaarde bepaalt hoe het verloop van een aandeel gaat. U ziet bijvoorbeeld stijgingen en dalingen. Op basis hiervan kunt u zien hoe vaak een aandeel op jaarbasis ongeveer stijgt en daalt. Dit is natuurlijk altijd een risico, maar u kunt het verloop zo een beetje voorspellen en op tijd instappen.

4. Luister naar online adviseurs

Online kunt u verschillende adviseurs vinden die een advies geven over bepaalde aandelen. U kunt zo kijken wat de experts zeggen. Vaak geven ze een hold, sale of buy advies. U kunt veilig spelen en hierin meegaan met bekende adviseurs.

5. Penny stocks kopen

Een favoriete tip van beleggers zijn de penny stocks. Dit betekend aandelen met een hele lage waarde van een euro of iets meer. Ze kopen deze massaal in voor als deze naar € 3 stijgt. Dit betekend een groot rendement als u voor € 1.000 heeft geïnvesteerd.

6. Stabiele aandelen kopen

Koop naast risico aandelen altijd een paar stabiele aandelen. U kunt zo eventuele miskopen opvangen met uw stabiele aandelen.

7. Volg kwartaal en jaarcijfers

De kwartaal en jaarcijfers zijn belangrijk voor het verloop van een beursaandelen. Bekijk dan ook altijd de cijfers van de afgelopen 3 jaar voordat u gaat investeren.

8. Spreid uw risico

Koop nooit slechts 1 aandeel, maar altijd meerdere aandelen van verschillende bedrijven. U kunt zo het risico spreiden.

9. Volg het landelijke beursnieuws

Als de economie of bepaalde sectoren aantrekken in een land dan kan dit effect hebben op de beurskoers van een aandeel. Volg dit nieuws dan ook altijd op de voet.

10. Stel een automatisch verkooppunt in

Plus500 heeft de mogelijkheid om een automatisch verkooppunt in te stellen. U kunt zo een aandeel automatisch verkopen als de waarde te laag wordt. U beperkt zo altijd uw verliezen met aandelen.

Begin met beleggen en krijg 25 euro welkomstbonus!

Uw eerste aandelen kopen kan het beste bij Plus500. Hier kunt u als enige een gratis beleggingsrekening openen zonder transactiekosten of dure minimale aandelen. U kunt met uw gratis registratiebonus van € 25 de eerste aandelen gratis kopen als dummie. Naast een registratiebonus krijgt u een 30% eerste stortingsbonus bij Plus500. Dit maakt beleggen als dummie iets eenvoudiger.