1,06 euro is de prijs waar KPN de aandelen voor inzet

30 april 2013 |

Om het bedrijf financieel weer wat gezonder te maken gaat KPN nieuwe aandelen uitgeven en leningen aan trekken. In het kader hiervan gaat het telecombedrijf 2,8 miljard aan nieuwe aandelen uitgeven voor een stuksprijs van 1,06 euro. In totaal 29,77 procent van deze nieuwe aandelen zullen door grootaandeelhouder América Móvil worden gekocht.

Volgens persdienst Novum wil KPN met de nieuwe aandelenemissie en de nieuwe achtergestelde lening een bedrag van in totaal 4 miljard euro binnenhalen. Vorig jaar heeft KPN nog een 4F-frequentie voor snel mobiel internet gekocht voor een bedrag van 1,35 miljard euro. Daarnaast kampt de telecomgigant met teruglopende omzetten en forse winstdalingen.

Daar waar de winst van het bedrijf in 2012 als was gehalveerd is dat in het eerste kwartaal van 2013 ook al niet anders. Ook nu is de winst gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder, waardoor de winst in het eerste kwartaal nu is blijven steken op 140 miljoen euro bij een omzet van 3,2 miljard euro naar 2,9 miljard euro.

Door deze tegenvallende berichten is de koers van KPN onder de 3 euro gezakt.

Terug naar overzicht