240 miljoen aan bonussen voor NN

11 juli 2014 |

NN (Nationale Nederlanden) heeft zo’n 240 miljoen euro in de vorm van aandelen gereserveerd voor bonussen. Deze bonussen zijn bedoeld voor de toplaag van de verzekeringsmaatschappij. Die 240 miljoen euro aan aandelen is 3% van het totaal sinds het bedrijf sinds vorige week op de beurs te vinden is.

Als dit deel van de aandelen bij ongeveer 100 mensen terecht komt, zou dat betekenen dat er per persoon een bonus van ongeveer 2,4 miljoen euro te verdienen is. Dit bedrag wordt niet in een keer uitbetaald maar wordt verspreid over een aantal jaren.

Waarschijnlijk zal de bonus per persoon wel iets lager worden. Dit komt omdat er een deel van deze aandelen in een pot komt voor lager personeel. Ook is een deel bestemd voor de uitkering van eerdere bonussen, aldus NRC Q. Ook speelt de koers mee. Als deze gaat schommelen wordt het spaarpotje van de NN minder of juist meer waard. Ook kan de toplaag nog een bonus in de vorm van cash verwachten.

Het is pas een week geleden dan de NN Group op de beurs te vinden is. ING (eigenaar) moest zijn verzekeringstak van Brussel verkopen. Dit moest omdat de bank staatssteun gekregen had in tijden van crisis. Voor 2017 moet het het totaal van alle aandelen verkocht zijn.

Terug naar overzicht