Aandeelhouders wantrouwen top KPN

11 april 2013 |

Aandeelhouders van KPN hebben woensdag hard geoordeeld over het gevoerde beleid bij de telecomgigant. Beleggers werden dan ook door het gezaghebbende stemadviesbureau ISS geadviseerd om op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering te komen en het bestuur en de commissarissen daarbij absoluut niet te ontzien voor het werk zij in 2012 hebben geleverd, aldus Het Financiële Dagblad op basis van het rapport van ISS.

Een advies om geen decharge te verlenen weegt over het algemeen zeer zwaar voor beleggers. Volgens Het Financiële Dagblad komt dit dan ook neer op een motie van wantrouwen. Door de enorme verslechtering van de financiële positie van KPN in het afgelopen jaar worden aandeelhouders nu gevraagd om in te stemmen met een claimemissie van 3 miljard euro.

Het Mexicaanse telecombedrijf AméricanMóvil was vorig jaar bereid 8 euro per aandeel te betalen voor 27,7 procent van de stukken. ISS verwijt nu het management van KPN dat de aandeelhouders toen zijn gevraagd niet in te stemmen met dat bod. KPN vond het bod van 8 euro toen nog te weinig, terwijl er nu een emissie van nog geen 3 euro per aandeel moet plaatsvinden. Dit getuigt volgens ISS van een “gebrekkig beoordelingsvermogen”.

Terug naar overzicht