Aandelen doen het goed in 2014

7 januari 2014 |

Aandelen doen het goed. Veel beleggers kiezen ervoor om te beleggen in aandelen. Ongeveer de helft maakt de keuze om uitsluitend te beleggen in aandelen. RTLZ heeft onderzoek gedaan waar duizenden mensen bij betrokken waren. 47% van de ondervraagden belegt alleen in aandelen. Ongeveer een vierde investeert in cash en aandelen, zo’n 17% steekt zijn geld ook nog eens in obligaties. Louter 3% beantwoordt de vraag met het antwoord dat zij alleen in obligaties zitten en zo’n 9% belegt in grondstoffen.

Wat opvalt is dat vrijwel 1 op de 5 mensen hun vermogen graag helemaal in contanten houdt. Zo’n 35% van de ondervraagden kiest ervoor om tevens cash aan te houden. Het is in ieder geval slim om niet volledig belegd te zijn. Het is belangrijk om nog wat cash in het potje te laten zodat er goed ingespeeld kan worden op goede buitenkansjes die zich aandienen. Beleggers staan erom bekend dat ze liquide kunnen zijn, dit houdt in dat beleggers genoeg geld achter de hand hebben om nog te investeren.

De experts geven aan dat het een goede keuze is om in 2014 in de aandelen te gaan zitten, met name in Europa en misschien aandelen uit stijgende markten. Kempen, beleggingsbank, heeft eerder vermeld dat tot 2024 de hoogste rendementen te verwachten voor Europa. Ook ING vindt dat je het beste kunt beleggen in aandelen, ook al waren de aandelenkoersen ook prima in 2013. Aegon heeft ook laten weten dat ze veel verwachten van aandelen. Olaf van den Heuvel, beleggingsstrateeg bij Aegon, waarschuwde er wel voor dat de laaghangende vruchten wel geplukt zijn op de financiële markten. Ook zullen de pensioenfondsen voor een groot deel in obligaties blijven, dit komt door de opkomende vergrijzing. Desondanks zijn aandelen in 2014 een goede keus.

Terug naar overzicht