Aandelen drukken en tillen de indexen

22 juli 2013 |

Het cijfer seizoen is al even op weg en vandaag waren er weer een aantal zwaargewichten gaven vandaag de cijfers voor het afgelopen kwartaal.

Philips wist de aandelenmarkt te verassen met beter dan verwachtte cijfers. Hiermee drukte het aandeel Philips de gehele AEX omhoog.

In de VS was het de beurt aan Mc Donalds om de cijfers vrij te geven over het afgelopen kwartaal deze waren niet zoals verwacht en het aandeel verloor over de dag bijna 3%. Omdat het aandeel zo’n zwaargewicht in de Dow Jones is, trok het aandeel de gehele index naar beneden. De Dow wist dan ook maar met een nipte winst de dag te sluiten.

Duidelijk is wel dat beleggers naar de aandelen individueel kijken en niet massaal naar alle verkoopknoppen indrukken na het zien van enkele slechte bedrijven. Iets wat vroeger nog wel eens voor een sneeuwbal effect heeft gezorgd.

Netflex kwam nabeurs met de cijfers. Deze waren in lijn met de verwachting, echter de outlook van het aandeel viel iets tegen. De aanbieder van films en series werd nabeurs dan ook meteen bijna 6% lager gezet.

De dag werd verder gekenmerkt door zeer lage volumes. Veel handelaren zijn met vakantie en er is weinig economische data waar trader op kunnen inspelen.

Terug naar overzicht