Aandelen in de aanval op een nieuw all-time high

10 april 2013 |

Nadat de beurzen vrijdag een flinke shock kregen door het banenrapport in de VS, is de rust ondertussen weer hersteld. De beurzen wisten maandag de meeste verliezen weer goed te maken. Gister werden er in de VS, na het sluiten van de Europese aandelenmarkt, weer flinke winsten geboekt.

De beurzen in Europa laten vandaag allemaal grote winsten op de borden zien. De Dax en de AEX staan op een winst van meer dan een procent. De Britse FTSE stijgt met 0,80% voor opening van de Amerikaanse aandelenmarketen.

De futures op de Amerikaanse indexen laten zien dat deze ook hoger zullen openen. De Dow Jones zou hiermee weer een all-time high kunnen bereiken. De future op deze index laat zien dat de index op 15717 punten zal openen. Als dit de slotstand zal zijn dan is hiermee weer een nieuw record gevestigd.

Er blijft dus ondanks de slechte cijfers veel meer animo om aandelen te kopen dan dat beleggers de verkoopknop indrukken.

Beleggen voor beginners blijft lastig met deze als maar stijgende beurzen in de VS. Men hoopte op een pull-back om zo als nog in te kunnen stappen, maar deze pull-back bleek tot op heden niet meer dan een kleine procent te zijn van afgelopen vrijdag.

Analisten geven te kennen dat er veel geld buiten de zijlijnen staat te wachten om in de markt te springen. Alles wat dan ook maar op iets van een pull-back lijkt, zal meteen nieuwe kopers aantrekken. Het lijkt hiermee op dit moment erg onwaarschijnlijk dat de markt een paar procent zal dalen.

Terug naar overzicht