Aandelen index Dow Jones vestigt nieuw record

7 maart 2013 |

Gister wist de Dow Jones een record te halen. De index sloot op een stand van 14.296,24 punten en behaalde daarmee een all-time high. Met de stand van de futures zou de index nog wel eens hoger kunnen openen en daarmee meteen haar eigen record kunnen verbeteren indien de Dow in de plus weet te eindigen vandaag.

Ook de andere aandelen indexen doen het goed. Met name Duitsland blinkt als Europese index uit en begint zijn weg naar de 8.000 punten te vinden.

De Nederlandse AEX index blijft behoorlijk achter op de buitenlandse indexen en vooral de Amerikaanse indexen. De grondslag hiervan is terug te vinden in het economische klimaat. In Nederland is het economisch herstel nog niet zichtbaar terwijl in andere landen voorzichtig weer naar economische groei gekeken wordt. Analisten wijten de interesse in het handelen in Nederlandse aandelen ook aan het feit dat we de afgelopen tijd de ene na de andere grote koersval in Nederlandse ondernemingen gezien hebben. Hiermee wordt gerefereerd naar KPN, Imtech en DE Master Blenders.

Waar Nederland op dit moment een zeer strak bezuinigingsbeleid heeft, wordt juist in de VS de economie als maar gestimuleerd. Een deel van dit geld vloeit terug in de aandelenmarkt. Dit is mede de oorzaak van de koersstijgingen in de Amerikaanse aandelenmarkt.

Als de AEX een all-time high wil bereiken zal de index een stand van boven de 700 punten moeten behalen. Dit is op dit moment nog mijlen ver weg.

Handel in aandelen wereldwijd is mogelijk via ons platform. Ons platform biedt een diversiteit van meer dan 2000 aandelen.

Terug naar overzicht