Cofinimmo

Cofinimmo aandeel

Cofinimmo is in België het grootste vastgoedbedrijf gespecialiseerd in verhuur. Het is van oorsprong een investeringsmaatschappij dat investeert in vastgoedprojecten bestemd voor de verhuur. De vastgoed portfolio zou in totaal 3,3 miljard euro waard zijn. Het portfolio bestaat voornamelijk uit zorgvastgoed en kantoorpanden. De meeste gebouwen staan in de omgeving van Brussel en Antwerpen. In 2003 is Cofinimmo voor het eerste geïntroduceerd op de Euronext Brussel sinds de oprichting in 1983. In maart 2013 werd het beurskapitaal geschat op € 1,5 miljard euro. Het geld wordt uiteraard geïnvesteerd in nieuwe vastgoedprojecten om hier vervolgens weer winst op te maken.

Aandelen kopen Cofinimmo

Als u aandelen in de vastgoedmarkt wilt kopen dan is Cofinimmo absoluut een interessante optie. Aandelen kopen op de Euronext in Brussel. Dit is een online broker met ervaring in aandelen over de hele wereld. Online kunt u zelf bepalen welke aandelen u wel of niet online wilt kopen. Vervolgens kunt u ze online weer verkopen en het rendement zonder transactiekosten opstrijken. U kunt zo een dubbel rendement pakken op uw investering in Cofinimmo.

Informatie over Cofinimmo

Het aandeel Cofinimmo kent veel pieken en dalen. Dit komt vooral door de economische crisis die er hard insloeg in 2009. Voor het eerst sinds jaren daalde de waarde onder de € 75 per aandeel. In 2013 is het weer wat opgekrabbeld en op dit moment van schrijven zit de waarde op € 89 per aandeel. De hoge waarde blijft het bedrijf over het algemeen behouden en dat maakt het voor beleggen interessant. Vooral met de toekomstige aantrekking van de economie en vastgoedsector. Uiteraard zijn dit wel twee factoren die u in de gaten moet houden bij het kopen van aandelen in Cofinimmo.