Telenet

Telenet aandeel

Telenet is een Belgische provider gespecialiseerd in het leveren van telefonie, televisie en internet. Het bedrijf is opgericht in 1996 om later verder te groeien en te ontwikkelen. Meer dan de helft van de aandelen is in handen van het Amerikaanse Liberty Global. In 2013 deed het bedrijf een poging om de enige aandeelhouder van Telenet te worden. Deze poging is mislukt, waardoor Telenet nog steeds voor een gedeelte in handen is van de aandeelhouders. Het bedrijf is namelijk nog steeds beursgenoteerd aan de Euronext in Brussel.

Aandelen kopen Telenet

Als u op de Euronext aandelen wilt kopen dan bent u natuurlijk afhankelijk van een online broker. Als u een account aanmaakt dan kunt u gewoon zelf de online broker zijn. U bepaald welke aandelen u koopt en verkoopt. Op deze manier kunt u investeren op de Euronext in Brussel, maar ook in andere bedrijven wereldwijd. Als u een account aanmaakt dan kunt u rekenen op een bonus van € 25 en een stortingsbonus van 30%. Samen levert u dit een leuk geldbedrag op om aandelen te kopen. U kunt zo direct rendement boeken en winst halen uit uw investering.

Informatie over Telenet

Telenet is steeds belangrijker geworden in de telecommunicatie wereld en breid steeds verder uit. Investeringsmaatschappijen willen dan ook graag aandelen kopen in Telenet. Dit is zichtbaar in de koers van het bedrijf de afgelopen jaren. In 2009 was het aandeel iets meer dan € 10 waard en dit is gestegen naar rond de € 40 in 2013. Aandelen kopen en meeprofiteren is dus zeker een aanrader als het gaat om Telenet. Het bedrijf krijgt namelijk een steeds groter aandeel in de concurrentiestrijd in België. Verschillende banken geven dan ook een kopen of hold advies voor de aandelen. Het is natuurlijk wel even de vraag hoe groot de rek nog in de waarde is van Telenet.