Buitenland

Introductie Buitenland op de beurs

Buitenland aandeel Naast de bekende Nederlandse AEX is het mogelijk om aandelen te kopen in het buitenland. In ruim 18 verschillende landen zijn de afgelopen jaren beurskoersen zoals de AEX gestart. Dit zijn allemaal plekken waar u aandelen van grote buitenlandse bedrijven kunt kopen. Eén van de oudste buitenlandse beurzen is de Dow Jones op 26 mei 1896. Sinds 2013 bestaat de beroemde Dow Jones uit 30 bedrijven die samen de beurs vormen. De Dow Jones stamt net als alle andere grote beurskoersen ter wereld af van de Nederlandse VOC tijdperk. Hier werden de eerste verhandelbare aandelen verhandeld om reizen met het VOC mogelijk te maken. Pas na een paar eeuwen veranderde de basis in verschillende beurzen wereldwijd.

Aandelen kopen Buitenland

Aandelen kopen in het buitenland is heel eenvoudig met een account. U kunt deelnemen aan diverse beurzen over de hele wereld. U kunt rechtstreeks aandelen kopen van grote Amerikaanse bedrijven of bedrijven in Japan. Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in de Dow Jones te beleggen. U investeert dan direct in 30 bedrijven en zo spreidt u het risico. Als u aandelen wilt kopen in het buitenland dan krijgt u bij Plus500 direct een registratiebonus van € 25. Zodra u geld stort krijgt u daar nog eens 30% bovenop als stortingsbonus.

Informatie over Buitenland

Aandelen kopen in het buitenland geeft u de mogelijkheid om te handelen in opkomende economieën. Als het in Nederland wat slechter gaat met de beurs dan is het goed mogelijk dat u in het buitenland wel wist kunt maken. De stabielere economische omgeving geeft mogelijkheden en kansen om hier succesvol aandelen te kopen. Het risico is soms lager als u investeert in een verbeterde economie vergeleken met bijvoorbeeld Nederland. Met Plus500 wordt het eenvoudig aandelen kopen omdat u heel simpel zelf kunt kiezen uit diverse fondsen in binnen en buitenland.

Geschreven door Alexander

Alexander Vermeulen

Specialist in beleggen en dat op de beurs en alles wat daarbij hoort. Geeft ook advies over het aankopen van aandelen en het beleggen op de beurs. Neem contact op met Alexander voor meer informatie!