General Motors

General Motors aandeel

General Motors is een van de grootste autoproducenten ter wereld. Het bedrijf produceert bekende automerken en werkt samen met grote merken over de hele wereld. In ruim 200 landen worden auto’s onder verschillende automerken verkocht. Bekende merken als Suzuki, Chervolet, Fiat en Daewoo zijn allemaal samenwerkingen en productie van General Motors. Het bedrijf levert dan ook een groot gedeelte van de banen in Amerika. Voor het land is het een enorm belangrijk bedrijf alleen in 2005 gaat het fout. Er worden meer auto’s geproduceerd dan verkocht en General Motors heeft last van hoge personeelskosten, door de slechte resultaten worden de aandelen negatief gewaardeerd. De aandelen worden van de beurs gehaald om in 2010 een herstart te maken. De grootste aandeelhouders binnen het bedrijf zijn Amerika en Canada.

Aandelen kopen General Motors

Aandelen kopen in General Motors is eenvoudiger dan u denkt. U heeft alleen een beleggingsrekening van nodig om de aandelen te kopen. U kunt de rekening gratis openen en direct een cadeautje ontvangen. Het cadeau van Plus500 is € 25 tegoed om uw eerste aankopen mee te doen. Daarnaast krijgt u een stortingsbonus cadeau van 30% als u een eerste storting maakt. Dit maakt het kopen van aandelen in General Motors een stuk minder risicovol. U maakt tenslotte bij iedere euro rendement omdat uw inleg gratis is.

Informatie over General Motors

General Motors staat niet bepaald bekend als een goed lopend bedrijf. Voor de economische crisis ging het fout en uiteraard kreeg het bedrijf nog meer klappen. Dit betekend dat het bedrijf een aantal automerken moest verkopen, waaronder het bekende merk Saab dat ten onder ging. In oktober 2013 moest general motors opnieuw staatsteun krijgen. Toch zien beleggers het licht positief in. De Amerikanen willen het bedrijf niet failliet laten gaan en zullen inspelen op de opkomende economie. Een failliet General Motors kost meer geld dus de aandelen zullen gaan stijgen in waarde in de toekomst. Uiteraard is dit nog wel even afwachten.