McDonald’s

McDonald’s  aandeel

Het grootste fastfood restaurant ter wereld McDonald’s mag natuurlijk niet ontbreken op de aandelenmarkt. Het bedrijf begon in 1940 en heeft sindsdien een enorme groei doorgemaakt met vestigingen over de hele wereld. In 2012 maakten het bedrijf dan ook 5,46 miljard dollar winst. McDonald’s is vooral succesvol als franchise. Het bedrijf heeft namelijk zelf slechts een paar restaurant en de rest van de inkomsten komt uit het verkopen van rechten. Zo heeft McDonald’s slechts 21 bedrijven in handen en is de rest allemaal franchise. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de beroemde Dow Jones in Amerika. Door de naam en omzet is het dan ook een belangrijke speler op de Amerikaanse beurs.

Aandelen kopen McDonald’s

Aandelen kopen in McDonald’s is niet voordelig. Gelukkig kunt u wat financiële hulp gebruiken van . Bij deze online broker worden geen transactiekosten berekend en is aanmelding gratis. U krijgt bij aanmelding zelfs € 25 cadeau om uw eerste aandelen van te kopen. Dit is niet genoeg voor de aandelen van McDonald’s, maar gelukkig kunt u gebruik maken van de stortingsbonus. De stortingsbonus brengt 30% in het laadje en dit maakt het bedrijf enorm populair om in te beleggen via .

Informatie over McDonald’s

McDonald’s heeft nooit een economische crisis gekend en is een stabiel bedrijf met een kleine groei. Dit betekend dat aandelen kopen van dit bedrijf uiteraard interessant is. Het risico wordt namelijk verspreid door vooral veel te werken met franchisenemers. De franchisenemers lopen het risico van te weinig omzet en dit maakt het bedrijf zo populair. De mogelijkheid om te groeien is er nog omdat McDonald’s in 76 staten nog niet actief is. Het bedrijf kan hierop inspelen en de waarde van de aandelen kunnen vervolgens nog flink toenemen. Vooral in landen als Afrika wordt een sterke groei verwacht in de komende jaren. Dit maakt McDonald’s interessant als lange termijn investering.