Microsoft

Microsoft aandeel

Op 4 april 1975 werd het wereldberoemde Microsoft opgericht door Bill Gates en Paul Allen. Bill Gates werd jaren later beroemd als de rijkste man ter wereld. Zijn bedrijf bleek één van de meest waardevolle bedrijven ter wereld te worden. In 2013 werd er dan ook nog een winst behaald van 21,86 miljard dollar. De softwarefabrikant heeft een brede monopoly positie over de hele wereld. Ondanks concurrentie van Apple blijft de softwarefabrikant aan de macht als het gaat om besturingssoftware. Naast besturingssoftware is het bedrijf de laatste jaren uitgebreid met Skype, Office en natuurlijk de Xbox. Sinds de introductie van Microsoft op de beurs heeft het bedrijf het eigenlijk altijd goed gedaan.

Aandelen kopen Microsoft

Aandelen kopen van Microsoft kan natuurlijk alleen op de Amerikaanse beurs. Toch kan je hier als Nederlander toegang door krijgen met een account bij . Met Plus500 kunt u zelfs voor een gedeelte gratis aandelen kopen. Direct bij registratie krijgt u namelijk een aanmeldingsbonus van € 25. Dit is natuurlijk niet voldoende voor een paar aandelen en daarom is er nog een stortingsbonus van 30%. Zo wordt het kopen van aandelen in Microsoft heel voordelig met de samenwerking van .

Informatie over Microsoft

Op lange termijn doen de aandelen van Microsoft het erg goed. Ze geven een fijn rendement en hebben slechts een klein investeringsrisico. Dit maakt aandelen kopen van de softwaregigant populair. Toch neemt de concurrentie van bijvoorbeeld Apple steeds meer toe en begint dit te knagen aan de aandelen van Microsoft. Dit betekend dat de aandelen iets minder presteren dan een paar jaar geleden. Toch blijft het wel de moeite waard om aandelen te kopen voor een lange termijn in Microsoft. Het is hierbij wel belangrijk om de technologiemarkt in de gaten te houden. Als de concurrentie meer toe gaat nemen dan kan dit gevaarlijk worden voor de positie van Microsoft.