Shell

Shell aandeel

Royal Dutch Shell dit begon allemaal al in 1907 door een fusie van de Shell en Koninklijke olie. Van oorsprong is het bedrijf niet helemaal Nederlands, maar een samenwerking tussen Groot Brittannië en Nederland. Het bedrijf zet zich in voor aardgas, aardolie, duurzame energie en chemie. Daarbij is het bedrijf een expert in raffineren. Bij de start van de AEX in 1983 was de Shell direct aanwezig op de beurs. Het bedrijf stond toen nog bekend onder Koninklijke olie en veranderde later pas zijn naam. Direct behoorde Shell tot het grootste bedrijf binnen de Nederlandse AEX. Dit betekende vooral dat het bedrijf meer dan 15% van de AEX in handen heeft. Als de AEX of Nederlandse economie stijgt dan is de kans groot dat Shell meestijgt.

Aandelen kopen Shell

Shell aandelen kopen is altijd handig om de waarde van uw portfolio hoog te houden. biedt de Shell aandelen aan zonder transactiekosten, waardoor u er gerust een paar kunt toevoegen. De Shell aandelen staan namelijk al jaren bekend als stabiele aandelen met weinig schommelingen. U kunt er zo op rekenen dat een aandeel binnen dit bedrijf het altijd goed doet. Als u nieuw bent bij Plus500 dan krijgt u direct een registratiebonus en 30% stortingsbonus. U kunt zo een aantal gratis aandelen van Shell kopen en dit is natuurlijk mooi meegenomen.

Informatie over Shell

Analisten zijn altijd positief over de Shell. Het bedrijf geeft jaar na jaar een goed bedrijfsresultaat weer. Shell doet het vooral goed doordat er nog altijd een grote schaarste is in olie en aardgas. Door de hoge prijs van de grondstoffen maakt het bedrijf winst door ze binnen te halen en zelf te verkopen via bijvoorbeeld benzinestations. Daarnaast staat Shell bekend om het hoge dividend dat ze jaarlijks uitkeren, waardoor een belegging altijd de moeite waard blijkt te zijn.