Twitter

Twitter aandeel

Twitter is sinds eind 2013 ook beschikbaar op de beurs. Op 8 november 2013 was het zover met het aandeel Twitter en wist het internetbedrijf zich tussen alle gevestigde namen te plaatsen. Nieuwe aandelen zijn altijd erg leuk om aan mee te doen, dit kan natuurlijk goed en slecht uitpakken. Een nieuw aandeel is meestal in het begin het voordeligste om te kopen, maar wat is wijsheid in deze tijd. In eerste instantie is het Twitter-aandeel voor 26 dollar de beurs op gekomen.

In de onderstaande (realtime) grafiek is te zien waar het aandeel momenteel op staat en wat het verleden heeft gedaan. Het aandeel van Twitter zal veel vergelijken worden met andere roemruchte internetbedrijven zoals Facebook, Groupon, Google en Apple.

Hoe kunt u Twitter aandelen kopen

Het is mogelijk om de aandelen van Twitter te kopen via broker , dit is een zeer betrouwbare partij om aandelen in te verhandelen. Het grote voordeel is bijvoorbeeld het feit dat er een welkomstbonus van 25 euro klaarligt (gratis, zonder storting) en er geen transactiekosten zijn bij het kopen en verkopen van aandelen online. Op het moment dat er echte aandelen gekocht worden met eigen geld dan is het verstandig om eenmalig gebruik te maken van de 30% bonus die verkregen kan worden bij de eerste storting.

Wat meer informatie over Twitter

Twitter is ontstaan als een experiment van het Amerikaanse bedrijf Obvious Corp. Deze organisatie had een website met de naam Odeo, waar mensen eenvoudig fragmenten van geluiden konden plaatsen over waar zij mee bezig waren. Uiteindeijk kwam iTunes op de markt, waardoor zij het publiek verloren. De algemene directeur wilde het hier niet bij laten zitten (Evan Williams) en spoorde zijn medewerkers om met een nieuw idee te komen.

Jack Dorsey en Noah Glassin ontwikkelde in maart 2006 een idee dat uiteindelijk het beginsel van Twitter is. Zij bedachten namelijk een idee waarbij mensen een sms konden sturen met daarin een statusupdate. Dit zou op de website komen te staan en vrienden konden deze dan inzien en reageren. Omdat een sms-bericht maar 160 tekens telde en er wat tekens nodig waren voor de naam, en dergelijke werd er van 140 tekens uitgegaan.

In eerste instantie was eigenaar Williams niet heel erg enthousiast met de ontwikkelingen die zijn medewerkers hadden doorgemaakt, maar ging toch door met de ontwikkeling. Twitter werd geïntroduceerd en daarbij heeft creatief directeur Biz Stone een grote rol gespeeld. Hij heeft namelijk Twitter in juli 2006 online gebracht en gezorgd voor de grote media-aandacht die het uiteindelijk heeft gekregen.