ABN Amro

ABN Amro aandeel

Naast de ING en de Rabobank behoort de ABN Amro tot de grootste banken van Nederland. Het behoort ook zeker weten tot één van de banken waar in het verleden een hoop om te doen is geweest. De bank werd namelijk eigenaar van de Nederlandse staat na een fusie met Fortis op 18 december 2009. Het was de enige manier om de bank te redden van de ondergang. Dit zou grote gevolgen hebben voor de Nederlandse economie. ABN Amro werd als eerste onder de naam ABN op de Nederlandse beurs AEX gebracht. Dit gebeurde in maart 1983. Door de slechte cijfers en de druk op de bank werd er besloten om in 2007 de bank uit de beurs te halen. Het zou teveel drukken op de Nederlandse economie en de AEX. Op dit moment wordt er hard gewerkt om ABN Amro weer terug op de beurs te krijgen. Dit zou in 2014 moeten worden afgerond.

Aandelen kopen ABN Amro

ABN Amro aandelen kopen kan zeker weten interessant zijn zodra de beursgang compleet is. Het bedrijf doet het goed onder leiding van Gerrit Zalm en maakt eindelijk weer winst in plaats van verlies. In 2012 was de winst goed voor 948 miljoen euro. Zodra de ABN Amro aandelen op de markt verschijnen kunt u instappen via . Dit is een online broker waar u gratis een handelsrekening kunt openen voor ABN Amro aandelen. U kunt direct gebruik maken van een 30% stortingsbonus en registratiebonus zodat u direct geld op uw rekening heeft staan voor eventuele aandelen.

Informatie over ABN Amro

Op dit moment is het nog niet mogelijk om aandelen te kopen, maar een beursgang van ABN Amro kan voor grote schommelingen binnen de AEX zorgen. Dit kan betekenen dat meerdere aandelen ineens omhoog schieten. Het kan ook betekenen dat het aandeel ABN Amro binnen een jaar tijd ineens veel meer waard wordt dan tijdens het begin. Nieuwe investeerders kunnen hier direct op inspelen door aandelen te kopen.