Aegon

Aegon aandeel
Aegon vormde het begin van de Nederlandse AEX op de beurs. Het was namelijk het allereerste aandeel van de AEX. De AEX werd op 4 maart 1983 opgericht. In eerste instantie deden dertien fondsen mee, maar Aegon werd iets later ook toegevoegd. Hierdoor behoorde Aegon toch tot de start van de Nederlandse AEX. Alleen de grootste aandelenfondsen van Nederland konden worden toegevoegd aan de AEX.

Aandelen van Aegon kopen

Aandelen van Aegon kopen kan heel eenvoudig online door gebruik te maken van . Dit is online één van de meest betrouwbare online brokers ter wereld. U kunt hier heel eenvoudig een eigen handelsrekening openen en vervolgens aandelen kopen. Het leuke van Plus500 is dat u direct een welkomstbonus ontvangt. Van deze welkomstbonus kunt u direct nieuwe aandelen aanschaffen. De welkomstbonus is zonder storting en u hoeft geen minimum aantal aandelen te kopen. Zo kunt u gerust slechts een paar aandelen kopen van uw 25 euro welkomstbonus. Als u een eerste storting maakt dan krijgt u nog eens 30% cadeau. Hiermee kunt u nog meer gratis aandelen van Aegon kopen.

Informatie over Aegon

Aegon is van oorsprong ontstaan in 1983 nadat er een fusie was ontstaan tussen Ago en Ernia. Vrij snel na de fusie van twee levensverzekeringen bedrijven werd het bedrijf op de Nederlandse AEX gelanceerd. De onderhandelingen over de fusie hebben bijna een jaar lang geduurd. Oorspronkelijk was het bedrijf in Nederlandse handen, maar 1998 werd het bedrijf opgekocht door een buitenlandse investeringsmaatschappij.

Door de fusie en groei van Aegon werd het bedrijf de tweede verzekeraar van Nederland. Tijdens de economische crisis vielen er harde klappen bij de verzekeringsmaatschappij. Het bedrijf had staatsteun nodig om weer overeind te komen en niet failliet te gaan. In juni 2011 werd de staatssteun volledig terugbetaald en sindsdien gaat het goed met Aegon. Het bedrijf maakt eindelijk weer winst na een slecht jaar in 2008.