ArcelorMittal

ArcelorMittal aandeel

ArcelorMittal is de grootste staalproducten ter wereld en heeft een rijk verleden op de beurs. Het bedrijf heeft nauwelijks binding met Nederland en dat heeft in het verleden kritiek geleverd op onze AEX. Vroeger bestond het aandeel op de AEX uit twee bedrijven samen namelijk ArcelorMittal en Aperam. In 2011 werd besloten de twee bedrijven te splitsen en werd ArcelorMittal alleen geïntroduceerd als beursgenoteerd bedrijf. Voor het eerst bestond de AEX tijdelijk uit 26 bedrijven door ArcelorMittal. Het bedrijf heeft een grote waarde op de AEX en neemt ruim vier procent in.

Aandelen kopen ArcelorMittal

Als u aandelen wilt kopen van ArcelorMittal dan kunt u terecht bij . Dit is één van de grootste brokers op dit moment voor het kopen van aandelen. U kunt de aandelen zonder minimumaantal of transactiekosten aanschaffen. Dit bespaart u al snel een hoop geld als u een groot aantal aandelen wilt kopen. U kunt bij Plus500 zelfs terecht als u slechts een paar aandelen wilt kopen dankzij de minimumaantal regeling. Het leuke van Plus500 is dat u direct een registratiebonus krijgt. U kunt hiermee gratis een paar aandelen van ArcelorMittal kopen. Mocht u echte aandelen kopen dan kunt u ook nos eens 30% cadeau ontvangen bij de eerste storting.

Informatie over ArcelorMittal

ArcelorMittal is ontstaan als grootste staalproducent ter wereld door een fusie in 2006. Arcelor en Mittal Steel werden samengevoegd, waardoor de omzet enorm steeg. Een aandeel binnen dit bedrijf stijgt en daalt regelmatig. Dit komt doordat het bedrijf heel erg afhankelijk van de staalprijs. Als de staalprijs stijgt dan zal de omzet en winst van het bedrijf stijgen. Als de prijs daalt dan zal de winst afnemen en natuurlijk ook het aandeel. Dit betekend dat de staalindustrie heel erg belangrijk is om in de gaten te houden als u wilt handelen in ArcelorMittal. Een voordeel van het bedrijf is dat er meestal wel jaarlijks dividend wordt uitgekeerd.