ASML

ASML aandeel

ASML zoals we het vandaag kennen is ontstaan door een joint venture tussen Philips en ASM in 1984. In 1988 werd er besloten om het belang binnen het bedrijf helemaal aan Philips te verkopen. Op 16 maart 1995 besloot Philips om het bedrijf naar de beurs te brengen. Dankzij de beursgang kon het productieproces worden verdubbeld en begon het aandeel belangrijk te worden voor de AEX. Meer dan 6 procent van de AEX wordt bepaald door ASML. Dit maakt het aandeel van het bedrijf erg belangrijk voor het verloop van de Nederlandse AEX.

Aandelen kopen ASML

Aandelen kopen van ASML is heel eenvoudig en kan direct online via . Bij deze online broker kunt u heel eenvoudig een account aanmaken. U krijgt direct bij het aanmaken van een handelsrekening een registratiebonus. U kunt hiermee de eerste aandelen van ASML kopen. Het voordeel van Plus500 is dat u direct aandelen kunt kopen zonder dat u een minimum aantal nodig heeft. U bent dus niet verplicht om 1.000 aandelen te kopen van ASML. Als u liever slechts één aandeel koopt dan is dit bij Plus500 allemaal geen enkel probleem. Op het moment dat u toe bent aan een storting kunt u profiteren van de 30% bonus bij de eerste storting.

Informatie over ASML

De klanten van ASML zijn vooral chipproducenten ze hebben speciale machines nodig voor het maken van de chips. ASML produceert deze machines en levert uiteraard de reserve onderdelen voor als er iets stuk gaat. De vraag naar deze machines oftewel halfgeleiders is heel erg afhankelijk van de technologie ontwikkeling en economische ontwikkeling. Er zijn dan ook jaarlijks schommelingen te zien in de afzet en winst van het bedrijf. Als het economische beter gaat of als er meer vraag is naar technologie dan neemt de winst weer toe. Dit maakt ASML wel een meer risicovolle belegging vergeleken met andere bedrijven. Door de schommelingen is het wel mogelijk om bij een laag punt meer winst te maken bij een aandeel zodra deze op een hoog punt staat.