Corio

Corio aandeel

Corio is één van de grootste beursgenoteerde bedrijven in de vastgoed. Het grootste gedeelte van het portfolio van het bedrijf bestaat uit winkelcentra. Het bedrijf is pas ontstaan in 2000 na een fusie van VIB en WBN. In 2001 werd er besloten om alleen op de Europese markt te richten. Sinds de start van Corio op de beurs wordt er slechts een klein deel van de AEX bepaald door het vastgoedbedrijf. Iets meer dan een procent bepaal het vastgoedbedrijf het verloop van de AEX.

Aandelen kopen Corio

U kunt heel eenvoudig aandelen Corio kopen via de website . Het geeft u direct na registratie een registratiebonus en stortingsbonus bij Plus500. U kunt de registratiebonus gebruiken om uw eerste aandelen gratis te kopen. U kunt hiermee alle aandelen kopen die u, maar wilt waaronder natuurlijk de aandelen van Corio. De prijs van een aandeel ligt wel redelijk hoog, waardoor een 30% stortingsbonus mooi van pas komt. Daarbij heeft u geen transactiekosten bij Plus500, waardoor u zonder kosten aandelen kunt kopen.

Informatie over Corio


Corio heeft een miljarden vastgoedportefeuille. Dit betekend voor het bedrijf dat de vastgoedsector veel invloed heeft op het bedrijf. Zodra de vastgoed daalt merkt u dit direct in de omzet van het bedrijf. Als het goed gaat in de vastgoedwereld dan kunt u daar zeker direct van profiteren, maar zodra het minder gaat zal u dit ook merken. Het is dus belangrijk wanneer u besluit om in te spelen op een aandeel van Corio. Als het portfolio bijvoorbeeld opnieuw wordt gewaardeerd en dit pakt negatief uit dan merkt u dit. Maar trekt de vastgoedsector aan dan kunt u zeker hiervan profiteren. Het portfolio van Corio bestaat voor 80% uit winkelcentra, 14% kantoren en 4% bedrijfsruimte.