Douwe Egberts

Douwe Egberts aandeel

Douwe Egberts is onder de naam Sara Lees al sinds 1753 deelnemer aan de Euronext te Amsterdam. In 2012 werd besloten dat Douwe Egberts zelfstandig werd en naar de beurs ging als zelfstandig bedrijf op de AEX. In oktober 2012 is D.E. Master Blenders officieel toegevoegd aan de beurs. Het bedrijf nam de plaats in van Tom Tom die besloot de AEX te verlaten. Voor Douwe Egberts betekend dit een kans om zich te bewijzen op de AEX.

Douwe Egberts van de beurs gehaald:

Douwe Egberts had de grootste Nederlandse partij in het volksaandeel moeten worden, dit is na nog geen anderhalf jaar helaas niet de werkelijkheid. Beleggen en koffie schijnt niet de juiste combinatie te zijn. Het Duitse bedrijf JAB, investeringsvehikel van de Benckiser (familie) heeft besloten het van de beurs te halen op 28 oktober 2013. Het Duitse bedrijf heeft in april 2013 Douwe Egberts overgenomen voor een bedrag van 7,5 miljard euro.

Aandelen kopen Douwe Egberts

Vanaf oktober 2012 was het mogelijk om Douwe Egberts aandelen te kopen bij de Plus500. is een online broker waar u zonder transactiekosten aandelen kunt kopen. De aandelen hebben geen verplichte minimale afname, waardoor u zelfs vanaf één aandeel al kan aanschaffen bij Plus500. Naast het voordeel van geen transactiekosten krijgt u bij het aanmaken van een beleggersrekening een registratiebonus. Met de registratiebonus kunt u direct Douwe Egberts aandelen kopen. Dit kan natuurlijk zonder verplichtingen en alleen als u dit zelf wilt want er zijn nog veel meer mogelijkheden voor aandelen kopen en ligt er een 30% stortingsbonus klaar bij de eerste storting.

Informatie over Douwe Egberts

Douwe Egberts is één van de oudste bedrijven uit de Nederlandse geschiedenis op de beurs. Het bedrijf is opgericht in 1753 en is uitgegroeid tot één van de grootste koffiebedrijven ter wereld. Liefhebbers van koffie kunnen dus zeker weten interesse tonen in het bedrijf. Dankzij een nieuwe bedrijfsvoering wordt er goed ingespeeld op de verminderde afname. Er wordt nog wel steeds meer winst gemaakt ondanks dat de afname vermindert. Het is wel belangrijk om tevens de ontwikkeling van koffie in de gaten te houden. Als de koffieprijs hoger wordt dan kan dit effect hebben op de winst van Douwe Egberts. Douwe Egberts is overigens goed voor bijna 2% van de AEX.