Heineken

Heineken aandeel

Heineken is misschien wel één van de grootste en bekende merken van Nederland. Het bedrijf is al opgericht in 1864 en heeft een hoofdvestiging in Amsterdam. Het was dan ook niet vreemd dat de introductie van Heineken op de beurs al begon tijdens de eerste beursdag. In maart 1983 tijdens de eerste beursdag van de AEX behoorde Heineken tot de dertien fondsen die mee mochten doen met de indexering. Vandaag de dag vormt het Nederlandse merk ruim 4 procent van de AEX beurs.

Aandelen kopen Heineken

Iedere liefhebber van bier of een echt Nederlands merk heeft Heineken in zijn aandelen portefeuille. Het is een aandeel die u gewoon kunt toevoegen omdat u een liefhebber van het merk bent. Dit kunt u eenvoudig doen als u een beleggersrekening heeft bij de . Met Plus500 kunt u gratis en vrijblijvend een beleggersrekening openen. Er worden geen transactiekosten berekend en u kunt geheel vrijblijvend aandelen kopen. Bij Plus500 zijn zelfs geen minimale aankopen en dit maakt een aandeel in Heineken interessant. Het leuke is daarnaast dat zij ook nog eens een 30% stortingsbonus toepassen bij een eerste echte storting.

Informatie over Heineken

Heineken is een biermerk in Nederland die we binnen ons eigen land bij naam kunnen noemen, maar ook in het buitenland is het merk enorm populair. Het bedrijft maakt jaarlijks een miljarden omzet en produceert miljoenen hectoliters bier per jaar. Het gaat met Heineken vooral goed in het buitenland. Binnen Nederland heeft het merk vooral concurrentie van de goedkopere biermerken. Heineken is in verhouding wat duurder vergeleken met andere biermerken. Ruim de helft van de omzet wordt dan ook behaald in Europa. De laatste jaren is het aandeel Heineken enorm gestegen. In 2008 begon de koers rond de 20 euro en de waarde ligt nu een stuk hoger. Investeren kan dus zeker op langer termijn interessant zijn.