KPN

KPN aandeel

KPN is van oorsprong een staatsbedrijf in mobiele communicatie. Het staatsbedrijf werd eerst in de volksmond P&T en later PTT genoemd. Op 1 januari 1989 werd het bedrijf officieel zelfstandig en geen staatsbedrijf meer. In 1994 werd er besloten om met KPN toen nog PTT naar de AEX beurs te gaan. Een jaar later ging het bedrijf zelfs naar de beurs in New York. In 1998 werd de naam van het bedrijf verandert in KPN.

Aandelen kopen KPN

Aandelen kopen van de KPN is heel eenvoudig en gebeurd via . Dit is een online broker waar u terecht kunt om een handelsrekening te openen vanaf 18 jaar. Met een handelsrekening bij Plus500 kunt u grondstoffen kopen, maar ook aandelen bij de AEX zoals bijvoorbeeld de KPN. Als u voor het eerst een handelsrekening opent dan ontvangt u direct een registratiebonus. De registratiebonus kunt u gebruiken om uw eerste gratis aandelen KPN te kopen. Voor slechts een paar euro kunt u al snel een paar aandelen kopen en met een gratis registratiebonus is dat geen enkel probleem. Bij Plus500 heeft u zelfs geen minimum aantal, waardoor u gerust één aandeel van KPN kunt kopen. Ook kunt u een storting van bijvoorbeeld 1000 euro doen en daarmee krijgt u 30% stortingsbonus, 300 euro extra van Plus500!

Informatie over KPN

De waarde van de aandelen bij KPN is al enkele jaren stabiel. Er zijn weinige schommelingen en dit maakt het redelijk veilig om te beleggen in het oude Nederlandse staatsbedrijf. In 2013 werden er nieuwe aandelen uitgebracht voor slechts € 1,06. Deze aandelen zijn snel het dubbele waard geworden en dit maakt het interessant om te beleggen in KPN. In de loop van 2013 waren er geruchten dat het Nederlandse bedrijf werd overgenomen door Móvil. Uiteindelijk is dit niet doorgegaan doordat o.a. aandeelhouders er tegen waren. Het bedrijf KPN maakt de afgelopen tien jaar regelmatig winst en dit maakt het een veilige belegging.