TNT Express

TNT Express aandeel

TNT Express is ontstaan in 1998 en was toen nog een afscheiding van KPN. Naast dit bedrijf zat er bij TNT Express nog TNT Post, maar hier kwam op 25 mei 2011 verandering in. Het bedrijf werd gesplitst en direct geregistreerd als twee aparte beursgenoteerde bedrijven. TNT Express kwam zo op eigen benen te staan en werd geïntroduceerd op de beurs. De oorzaak van de opsplitsing had te maken met de bedrijfsactiviteiten van de verschillende bedrijven. Tijdens de introductie werd het bedrijf weggezet voor 10 euro per aandeel. Dit veranderde al snel door de lastige markt op dit moment van vracht en de soms lage winstmarges. Op dit moment is TNT Express vooral een aandeel voor beleggers met een klein budget.

Aandelen kopen TNT Express

Aandelen kopen van TNT Express is mogelijk met een beleggersrekening bij . Via deze website kunt u eenvoudig online aandelen kopen. Het is wel een risico om aandelen te kopen omdat de markt waarin TNT Express zich bevind het niet heel goed doet. Dit betekend dat veel beleggers zich terug trekken. Bij Plus500 krijgt u altijd een gratis registratiebonus en dit geld kunt u wel gebruiken voor gratis aandelen in TNT Express. Daarnaast kunt u eventueel een 30% stortingsbonus gebruiken om de aandelen gratis te kopen. Zo is het risico minder groot dat de investering minder waard wordt.

Informatie over TNT Express

TNT Express is vooral een bedrijf waarin u voor een short position moet kiezen. Koop tijdelijk aandelen als het aandeel begint te stijgen en verkoop ze weer op tijd. De economische crisis wil namelijk niet werken in de lastige markt waarin het bedrijf zich op dit moment bevindt. Er is een hoge concurrentie en dit maakt het nog lastiger om winst te maken. Het aandeel schommelt dan ook enorm en het aantal vrachtstukken wordt door de crisis lager. Dit betekend dat u echt tijdelijk moet inspelen bij TNT Express.