TomTom

TomTom aandeel

Het bedrijf TomTom is al sinds 1991 opgericht, maar werd pas echt bekend met de mobiele navigatiesystemen van het bedrijf. Het is de grootste navigatiefabrikant van Europa en was erg belangrijk op de Nederlandse beurs. Sinds de introductie op de Nederlandse aandelenmarkt ging het geweldig met TomTom. Record na record werd verbroken alleen toen kwam er een grote concurrent voor TomTom. De koers kwam flink onder druk te staan door de smartphone. Steeds meer consumenten gebruiken een navigatiesysteem via hun smartphone. Deze zijn vaak gratis en een smartphone heeft u tenslotte altijd bij u. TomTom lanceerde wel een speciale App voor de smartphone, maar vroeg hier de hoofdprijs voor. Sindsdien is de koers enorm gedaald van TomTom.

Aandelen kopen TomTom

Toch kunt u zeker weten profiteren van de lage koerswaarde van TomTom. Het is een bedrijf waarbij u heel eenvoudig een short option kunt nemen. Als de waarde laag staat kunt u inspelen en via aandelen kopen. Zodra de aandelen waarde stijgt verkoopt u de aandelen weer direct. U kunt dit bij Plus500 helemaal zonder risico doen door aandelen te kopen met uw registratiebonus. De registratiebonus is € 25 en hiermee kunt u direct gratis TomTom aandelen kopen. Als u vervolgens geld stort dan kunt u met een stortingsbonus van 30% opnieuw gratis aandelen kopen en profiteren van een snel rendement.

Informatie over TomTom

TomTom maakt al een tijdje deel uit van de AMX index, maar toen het nog beter ging met het bedrijf deed het mee aan de AEX. In oktober 2012 werd er besloten om TomTom definitief over te plaatsen naar de AMX. Dit kwam vooral vanwege de schulden van het bedrijf. De geruchten gaan ondertussen al een tijdje dat Apple eventueel interesse heeft in het bedrijf. Als Apple TomTom over koopt dan kan de waarde ineens enorm stijgen. Het is dus zeker weten interessant om dit eens in de gaten te houden. Apple zou de kennis van TomTom willen gebruiken op hun iPhones.