Aandelen luchtvaart minder waard

6 oktober 2014 |

De prijzen die voor aandelen van luchtvaartmaatschappijen betaald moeten worden, zijn omlaag gegaan. In september is de gemiddelde prijs met 4 procent gedaald. Veel investeerders zijn hierom bezorgd. Ze maken zich zorgen over de cijfers wat betreft de economische groei in China en Europa.

Naast de tegenvallende groeicijfers is het ebola-virus ook een grote zorg. De ziekte wordt steeds verder verspreid over de wereld en hierdoor gaat de luchtvaart ook achteruit. Dit meldt IATA (mondiale vliegbranchorganisatie) vandaag. Over de hele wereld zijn de aandelen al minder waard, maar de daling is vooral goed te zien in Noord-Amerika en China. Wat wel opvallend is, is dat september wat zwak was, maar in vergelijking met september vorig jaar, staan de aandelenprijzen 11% hoger dit jaar!

IATA heeft een steekproef gedaan en hieruit bleek dat vliegtuigmaatschappijen de afgelopen twee kwartalen meer winst hebben geboekt dan een jaar geleden. In het bijzonder Noord-Amerika. De luchtvaartmaatschappijen hier doen goede zaken. Vrachtafdelingen hebben het over de hele wereld moeilijk.

Terug naar overzicht