Aandelen markten sluiten kwartaal af met winst

2 april 2013 |

De Europese effectenbeurzen hebben de laatste handelsdag het eerste kwartaal van 2013 afgesloten met mooie winsten. Beleggers bleven daaruit uiteraard wel de ontwikkelingen in Cyprus in de gaten houden waar de banken relatief rustig hun deuren hebben geopend. De Amsterdamse beurs werd extra gesteund door overnamespeculaties rondom DE Master Blenders (Douwe Egberts) en rondom Ziggo.

Met 348,10 punten sloot de AEX-index in Amsterdam 0,6 procent hoger. De MidKap eindige met 526,88 punten zelfs 1,9 procent hoger. De beurzen in zowel Londen als Parijs bleven daarbij ietsje achter met een stijging van respectievelijk 0,4 en 0,5 procent. Hekkensluiter was de DAX in Frankfurt die bleef steken op een stijging van slechts 0,1 procent.

Waar vorige week de banken, na anderhalve week gesloten te zijn geweest, wel hun deuren openden bleef de aandelenbeurs in Cyprus nog wel gesloten.

Grote stijger in de AEX was DE Master Blenders dat met maar liefst 25,4 procent steeg tot 12,05 euro. Reden hiervoor was de onderhandeling van het bedrijf met een groep investeerders onder aanvoering van Joh. A. Benckieser (JAB) over een eventuele overname van het bedrijf. JAB, dat als ruim 15 procent van de aandelen van DE in handen heeft, heeft te kennen gegeven 12,75 euro per aandeel te willen neertellen. De kans is dan ook groot dat JAB binnenkort met een formeel bod komt en het bedrijf van de beurs haalt, aldus analisten van SNS Securities.

Terug naar overzicht