Aandelen PostNL voeren AEX omhoog

25 februari 2013 |

PostNL voert vandaag een sterke beursdag aan op de AEX. Het aandeel staat richting het einde van de handelsdag meer dan 7% hoger en noteert 1,975 euro per aandeel.

PostNL liet vandaag weten het eerder geplande reorganisatieplan niet volledig uit te voeren omdat hiermee de service van het bedrijf in gevaar zou komen.

Het bedrijf wilde van 260 sorteercentra’s naar totaal 9 grote sorteercentra’s reorganiseren. Echter zou dit teveel ten koste gaan van het bedrijf waardoor is besloten om te kiezen voor totaal 125 sorteercentra’s. Hierdoor blijven veel meer banen bestaan dan eerder werd aangenomen. PostNL heeft over de afgelopen jaren al meer dan 7000 postbodes moeten laten gaan van de oorspronkelijk 11.000 postbodes.
In de oude plannen zouden hiervan nog eens 2800 mensen hun baan verliezen. Met deze nieuwe plannen zullen niet meer dan 450 tot 650 mensen gedwongen worden ontslagen.

Aandeelhouders reageren positief op deze berichtgeving en lijken weer vertrouwen te krijgen in de nieuwe koers die het bedrijf zal gaan varen.

Met de nieuwe plannen zal PostNL ongeveer 400 miljoen euro besparen, maar toch de kwaliteit kunnen blijven leveren die zij hiervoor leverden.

De noodzakelijke reorganisatie is een gevolgd van e-mail, waardoor steeds minder brieven verstuurd worden in Nederland. Echter doordat webshops steeds meer omzet voor hun rekening nemen en daarmee meer gebruik maken van de pakketdienst van PostNL ziet het bedrijf deze divisie grotere omzetten maken.

Terug naar overzicht