Aandelen stijgen volgend jaar verder

19 november 2013 |

De aandelen op de wereldwijde markt zullen er volgend jaar, in 2014, anders uit gaan zien dan in 2013. Beleggers hoeven zich geen zorgen te maken op de zogenoemde bearmarket. De koersen op de beurzen kunnen namelijk met 8% stijgen in 2014. Dit hebben HSBC-analisten vastgesteld in een researchnotitie.

Volgens de analisten kunnen ze deze uitspraak niet onderbouwen. Ze hebben geen geldige redenen waarom de aandelen zullen gaan stijgen in 2014. Ze hebben wel een positieve kijk op de aandelen en hebben hoge verwachtingen. Zo denken ze dat de aandelen om en nabij de 8% gaan stijgen in 2014, en dat wereldwijd! Met het dividend erbij gerekend komen ze zelfs uit op 10%.

Een van de belangrijkste redenen is dat banken voor 2014 verwachten dat de stijgingen minder hoog zijn voor aandelen ten opzichte van 2013. Fed heeft het plan om het verruimingsprogramma af te bouwen. Fed heeft in de financiële crisis veel staatsobligaties opgekocht. Hierdoor zijn er rendementen gedaald. Ook was de rente op spaarrekeningen laag en hierdoor brachten veel beleggers het geld wat ze hadden naar de aandelenmarkten. De bank verwacht dat geld van vele beleggers in 2014 ook uit aandelen en obligaties zal komen.

Terug naar overzicht