Aandelen weer verder omhoog

14 maart 2013 |

Tegen het einde van de dag staan alle grote indexen flink in de plus. De trek om aandelen te kopen lijkt nog niet voorbij. De Dow raakt kort na opening de 14520 punten aan en zet hiermee weer een nieuw record neer.

Volgens nieuwsdienst CNBC staan er nog een hoop retail investers aan de zijlijn te wachten die de boot gemist hebben. Men blijft huiverig om in aandelen te stappen om weer grote verliezen te verduren te krijgen. Als dit geld ook de markt in zou stromen dan zouden beurzen nog verder kunnen stijgen aldus de nieuwszender.

De stijging van de laatste twee dagen is te wijten aan een cijfer m.b.t. de consumenten bestedingen in Amerika. Ook het aantal werkloze is tegen alle verwachtingen gedaald.

Of aandelen in dit tempo blijven toppen is nog de vraag. Volgens analisten is zou het heel “gezond” zijn als we een kleine correctie krijgen. De markt gaat nou eenmaal niet in een rechte lijn omhoog. Ook dit zou gelegenheid geven aan het geld dat nog aan de zijlijn staat om in te stappen. Hiermee zullen aandelen nog verder kunnen stijgen aldus de analisten.

Terug naar overzicht