Aandelen zijn nog altijd aantrekkelijk

6 juli 2013 |

Zijn aandelenmarkten nog wel interessant voor beleggers met al die huidige turbulenties? Op welke manier kunnen beleggers het beste inspelen op de afbouw van de FED? En worden obligaties en spaarrekeningen binnen afzienbare tijd weer interessant voor diegenen die op zoek zijn naar rendement? Allemaal onzekerheden. Wat wel zeker is, is dat aandelen in ieder geval nog wel steeds kansen bieden voor beleggers.

Dat is althans de mening van Corné van Zeijl van SNS Asset Management.

Volgens hem hebben de koersen van aandelen vorig jaar sterk geprofiteerd van de kwantitatieve verruiming van de centrale banken. Met de economie ging het echter maar matigjes. Het is echter maar zeer goed mogelijk dat de komende tijd precies het tegenovergestelde te zien zal zijn, dus een betere economie met misschien wel betere winsten, echter is daar doordat het rentealternatief aantrekkelijker is geworden waarschijnlijk niet veel van terug te zien in de koersen van de aandelen. De afbouw van de FED zal absoluut niet gunstig zijn, maar het effect ervan hoeft nou ook weer niet per se dramatisch te zijn.

Door op het gebied van aandelen te zorgen voor een goede basis met daarin goede dividendnamen, zoals bijvoorbeeld Ahold en Royal Dutch Shell, kunnen beleggers hier goed op inspelen. Op de dalende koersen kunnen beleggers ook profiteren door aandelen bij te shorten dit gebeurd meestal door gebruik te maken van een CFD.

Enkele tips

Veel beleggers zullen misschien bang zijn voor de schommelingen op de aandelenmarkten. Datzelfde is tegenwoordig overal te merken, ook op de obligatiemarkten. Dankzij de rendementen zijn daarom aandelen nog steeds interessant ten opzichte van onder andere obligaties. De echte top hiervoor is echter al weer bereikt, en misschien zelfs al achter de rug.

Terug naar overzicht