AEX daalt onder het nulpunt

24 maart 2014 |

Vanmorgen, maandagochtend, is de Amsterdamse effectenbeurs een tikje hoger gestart. De beurzen van andere Europese landen begonnen met wisselende cijfers. Dit komt door de lage standen op Wall Street en een gunstig beeld in Azië. Beleggers zijn nog aan het wachten op cijfers van de dienstensector en de industrie. De AEX in Amsterdam noteerde 390,99 punten, dit is 0,1% lager. De MidKap daalde met 0,6% en kwam uit op 650,98 punten. De beurs in Parijs, Londen en Frankfurt daalden allemaal 0,4%.

Uit een Brits onderzoek kwam naar voren dat de economie in Frankrijk is toegenomen sinds augustus 2011. Er is een groei te zien in de Franse industrie en de dienstensector. Ook bij onze oosterburen was er groei te zien, maar was lager dan verwacht.

De Chinese industrie is wederom gekrompen. Door de krimp werd de hoop op steunmaatregelen van de overheid in China groter.

Nieuwkomer OCI was de grootste daler in de AEX, dit bedrijf verloor namelijk een dikke 4%. Op een tweede plek stond KPN met een daling van 1,8%. De grootste winnaar was Philips met een winstpercentage van 1%.
Goede berichten voor AirBerlin. Deze vliegtuigmaatschappij steeg in Frankfurt met maar liefst 7%.

Terug naar overzicht