Altice naar Amsterdamse beurs

20 januari 2014 |

Altice, een internationaal kabelbedrijf, staat op het punt om naar de beurs in Amsterdam te gaan. Ze zijn geopend met een koers die tussen de €24,75 en €31,25 per aandeel ligt. Dit meldde het persbureau Bloomberg vandaag, aan de hand van verschillende documenten. De beurswaarde in het geheel bedraagt maximaal €1,5 miljard. Het kabelbedrijf is vanaf 31 januari van dit jaar genoteerd aan het Damrak.

Het bedrijf zal nieuwe aandelen gaan uitgeven voor een bedrag van €750 miljoen. Ook verkoopt Patrick Drahi, oprichter van de zaak, bestaande aandelen ter waarde van €555 miljoen. De banken die hen gaan begeleiden, onder andere de ING bank, kunnen er voor kiezen om een „over-allotment option” te nemen. Hierdoor kunnen ze bovenop de bestaande aandelen, 15% meer op de markt zetten. Als zij daadwerkelijk voor deze optie kiezen, krijg Altice een beurswaarde van €1,5 miljard.

Het kabelbedrijf Altice is werkzaam en actief in verschillende landen. Frankrijk, Zwitserland, Belgie, Israel, Portugal maar ook in een aantal overzeese Franse plaatsen. Een tijdje geleden heeft Altice zelfs nog een overname gedaan in de Dominicaanse Republiek. Ook heeft Altice een belang in een kabelgroep in Oost-Afrika. De winst van de aandelen zal het bedrijf vooral besteden aan schuldreductie.

Terug naar overzicht