Alweer een Nederlands bedrijf hard geraakt op de aandelenmarkt

5 februari 2013 |

Vandaag was het de beurt aan het aandeel KPN. Het bedrijf verloor vandaag meer dan 20% van haar beurswaarde. Reden hiervoor was de claimemissie die het bedrijf bekendmaakte. Hiermee wil KPN 4 Miljard euro ophalen. Beleggers worden hiermee enorm benadeeld en hierdoor verliezen aandelen KPN meer dan 20% van hun waarde.

KPN voegt zich hiermee in een rijtje van andere fondsen die al flink afgewaardeerd zijn afgelopen weken. De aftrap werd enkele weken geleden genomen door TNT Express dat door een gestrande overname meer dan 40% verloor. Groot aandeelhouder PostNL werd hiermee ook hard geraakt.

Het noodlijdende SNS moest noodgedwongen van de beurs worden gehaald door de overheid. Hierna was het de beurt aan Imtech, dat gister een flinke klap te verduren kreeg. In de media lekte het slechte nieuws naar buiten dat een project in polen niet afgerond kon worden en er een strop van 100 miljoen euro aan zit te komen. Het aandeel Imtech verloor op dit nieuws gister bijna de helft van de waarde. Vandaag weet het aandeel weer iets omhoog te klimmen met een positieve stand van 7%.

Vandaag was het dus de beurt aan KPN. Het bedrijf zit al langere tijd in moeilijkheden. In een persconferentie liet het bedrijf weten geen grote financiële problemen te ondervinden. Echter werd hierop met gegniffel gereageerd door analisten.

KPN is geen zwaargewicht in de AEX index echter met dit grote verlies, houdt KPN de AEX toch in het rood. Andere Europese beurzen staan verder allemaal in het groen. De AEX staat net voor het sluiten van de markt op 343,30 punten.

Terug naar overzicht