Apple verliest 11% van haar beurswaarde

24 januari 2013 |

Na het openen van de beurs in de VS verloor het aandeel Apple 10% van haar beurswaarde. Reden hiervoor zijn tegenvallende verkoopcijfers die het bedrijf gister bekend maakte. Vooral het uitblijven van een succes van de geïntroduceerde Iphone 5, zorgde ervoor dat het aandeel flink verloor.

Hiermee reist de vraag of Apple de hoge verwachtingen nog wel waar kan maken. Analisten merken op dat concurrenten van Apple zoals Samsung, een veel bredere range aan smartphones voeren. Ook lanceert Apple maar één keer per jaar een nieuwere versie van de Iphone. Concurrenten komen elke drie tot zes maanden met een nieuwe uitvoering van hun smartphones.

Ook het ontbreken van een goedkopere versie van de huidige Iphone sluit veel gebruikers uit. Iets waar Samsung ondertussen op ingespeeld heeft en ook deze markt naar zich toetrekt.

Er wordt al tijden gespeculeerd of Apple met een goedkopere versie van de Iphone zal komen. Deze nieuwe goedkopere telefoon zal een inhaalslag op de concurrenten moeten maken.

Over de langere termijn zijn diverse analisten ook negatief gestemd. De tendens waarbij gebruikers hun oude Iphone direct inruilden voor een nieuwe versie is niet meer zo groot als vroeger.

Een uitbreiding van het assortiment is volgens de analisten de sleutel naar een herstel van het aandeel.

Terug naar overzicht