Beleggers handelen massaal in Japanse aandelen

11 november 2013 |

Afgelopen maand hebben de buitenlandse beleggers ook weer flink aandelen gekocht in Japanse aandelen. Door de hervormingen in het land en de herstel van de bedrijfswinsten zijn beleggers hier helemaal dol op geworden. Voor ongeveer 710,2 miljard Japanse Yes (5,38 miljoen euro) kosten buitenlandse beleggers aan aandelen, is vandaag gebleken uit de cijfers die het ministerie van financiën presenteerde.

Dit is allemaal gekomen door het besluit dat Shinzo Abe in begin oktober heeft genomen, door de belasting op consumptie te verhogen. Daar toonde Abe zijn vaste stand mee aan en gaat hij met grote stappen de economische hervorming aanpakken. Sinds Abe aan de macht is wisten beleggers al meer dan 13 biljoen Yen aan Japanse aandelen te kopen, dit is natuurlijk grandioos hoog.

Het lijkt een verstandige keuze om te beleggen in Japanse bedrijven, kijk wel uit met de juiste keuze. Het blijft riskant om in buitenlandse bedrijven te handelen die minder bekend zijn. Daar zijn wel de grootste winsten mee te behalen natuurlijk. Maar kijk ook naar de keerzijde en blijf realistisch bij het aankopen van aandelen. Waar nodig kan FlexBeleggen.nl van advies voorzien natuurlijk!

Terug naar overzicht