Beurs Japan eindigt laag

25 juni 2014 |

De aandelenbeurs van Tokio, Japan, is vandaag een stuk lager geëindigd. Dit door de navolging van het verlies op Wall Street. Veel beleggers namen het besluit om geld terug te trekken nadat de Japanse beurs een opmars gemaakt had. Daarnaast waren de plannen die Japan had op economisch gebied ook niet heel hartelijk ontvangen. De Nikkei index sloot vandaag met 0,7% onder het nulpunt op 15.266,61 punten.

Afgelopen dinsdag had de Shinzo Abe (de Japanse premier) een nieuw hervormingspakket bekendgemaakt. Volgens de echte marktkenners was er weinig nieuws te ontdekken. Zo stonden er maatregelen in om de bedrijvenbelasting te verlagen en ook de regels te versimpelen.

Een daler die erg opviel was die van Samsung. Het bedrijf verloor 1,9% in Zuid-Korea. Veel beleggers hebben gereageerd op de opmerkingen van Lee Sang Hoon (financieel topman). Hij gaf aan dat de cijfers van het tweede kwartaal misschien niet heel erg goed zullen zijn. Hij gaf geef directe cijfers maar dat zal volgende week ergens wel komen wordt verwacht.

Daarnaast verloren veel andere belangrijke beurzen. Zo daalde de All Ordinairies in Sydney met 0,4% en in Seoul ging het ook niet best met Kospi, deze verloor namelijk 0,6%.

Terug naar overzicht