Beurzen blijven hoog

7 maart 2014 |

De Europese beurs heeft aan het einde van donderdagmiddag de winst weten vast te houden. De beurs ging helemaal over het maandelijkse rentebesluit van ECB (de Europese Centrale Bank). Het leverde geen nieuwe dingen op, er werd ook gehoopt dat er een oplossing kwam voor de Oekraïne-crisis.

De beurzen in Amsterdam sloten met 0,3% hoger met een puntenaantal van 399,78. De MidKap steeg met een percentage van 0,4 naar 674,23 punten. De buitenlandse beurzen van Parijs, Londen en Frankfurt gingen met 0,6% omhoog. Cees Smit, handelaar van Today’s Beheer zegt dat het opvalt hoe de beurzen reageren op de Oekraïne-crisis. Het lijkt te zijn vergeten en vergeven en ze kabbelen rustig voort.

De grootste stijger van de AEX was Gemalto. Het bedrijf had een winst van 4,1%. Gemalto had ik 2013 ook al meer winst geboekt dan veel analisten hadden voorspeld. Imtech, technisch dienstverlener, kwam dicht op Gemalto met 3,8% De Bank of England en de ECB beleven zoals verwacht met de rent op 0,5 en 0,25%. Mario Draghi, president van ECB, vertelde dat de rente voor een lange periode laag blijft.

Het bedrijf Pharming had een plusje van 7,5%. Het is ze gelukt om het verlies van 2013 te verlagen. In Parijs steeg Vivendi met 1%. Ook Orange klom met 10% omhoog in Parijs, ze denken meer winst te boeken in dit jaar dan analytici voorspellen. Ook de euro zat in de lijn omhoog, en had een waarde van 1,3841 dollar. De olieprijs in Amerika daalde met 0,1% naar 101,37 dollar per vat.

Terug naar overzicht