Beurzen leveren in

10 april 2014 |

De eerder gemaakte winsten van woensdag, werden donderdag weer flink ingeleverd door de Europese beurzen. Op de Nederlandse beurs moest vooral Imtech inleveren. Volgens de kenners zette het bedrijf de deur open voor aandelenuitgifte.

Jos Versteeg, analist van Theodoor Gilissen, hoop dat de rente in de USA laag blijft en dat Europa hierdoor hoger kon openen maar helaas sloeg de stemming om. Omdat de omzet op de beurs laag is, krijg je flinke koersschommelingen. Iedereen wacht af en gaat zien hoe het seizoen zal gaan. Het blijkt ook dat de export van China in maart gedaald is, wat niet verwacht werd.

De AEX noteerde aan het eind van de ochtend 0,3% lager en kwam uit op 402,20 punten. De MidKap daalde met een half procent en kwam uit op 669,82 punten. De Parijse, Frankfurtse en Londense beurzen gingen ook met een half procent in de min.

ImTech verloor in de MidKap 15%. Uit een toelichting blijkt dat dit technische bedrijf de opties om te versterken zo hoog mogelijk wilt houden. Beleggers zien het anders in en denken dat ImTech een aandelenuitgifte zal doen.

Terug naar overzicht