Beurzen trekken zich weinig aan van schulden plafond

16 oktober 2013 |

Het getouwtrek in de verenigde staten heeft niet voor commotie op de Amerikaanse en Europese beurzen geleid. Hoewel het leed niet te overzien zal zijn als de Amerikanen niet tot een compromis zouden komen lijken beleggers te vertrouwen op een goede afloop. De beurzen in Europa zetten vandaag allemaal hogere cijfers neer en in de Amerika sloot Wall Street enkele tiende procenten lager.

Het steeds terugkerende probleem met het schulden plafond in de VS begint ondertussen steeds meer een kwestie te worden waarin het huis van afgevaardigden op het scherpst van de snede kunnen onderhandelen.
Analisten geven te kennen dat veel beleggers hier doorheen prikken en niet meteen massaal de verkoopknop indrukken zoals vroeger vaak gebeurde.

Als in het verleden het schulden plafond in zich kwam vielen de koersen massaal om vervolgens weer te herstellen. Aandelen kopen kon op deze momenten zeer effectief zijn echter was er deze dagen geen mogelijkheid om te “koopjes jagen”.

Bovenstaande is een schoolvoorbeeld wat uitgeld wordt aan beleggen voor beginners om dit soort momenten aan te grijpen om in te spelen op de markt. Rationeel kan namelijk een ieder bedenken dat de beurzen niet in echt in elkaar kunnen klappen omdat, op dit moment, er geen mogelijkheid bestaat dat de Amerikanen echt zo diep de kop in het zand zullen steken.

Verwacht zal dan ook niet worden dat we een grote opleving zien als er straks een deal komt. Een half procent tot een procent maximaal beweren analisten.

Terug naar overzicht