Buffett: aandelen hebben een goede prijs

20 november 2013 |

Het is geen geheim dat de koersen tegenwoordig het hoogst zijn op de beurzen. Toch is overwaardering nog niet van sprake. Warren Buffett, een van de rijkste mensen ter wereld dankzij de effectenbeurs, zegt dat de aandelen momenteel schappelijk gewaardeerd zijn. Deze uitspraak deed Warren Buffett gedurende een interview met „CBS This Morning”.

Eerder deze week deed Carl Icahn, een beursexpert, een uitspraak. Volgens hem is het uitgesloten om de markt te voorspellen op zo’n korte termijn. Er zijn veel te veel variabelen. Hij zegt dat het een tijd is dat als mensen onzeker zijn over de markt, dat ze hun risico’s gaan dekken. Hij vindt dat de aandelen te hoog gewaardeerd zijn en hij vindt ook dat beleggers rekening moeten gaan houden met een eventuele marktcorrectie.

Buffett vindt de reactie van Icahn overdreven. Hij zegt juist dat de aandelen prima geprijsd zijn. Een aantal jaren geleden schreef Warren Buffet voor de New York Times, toen vond hij de aandelen te goedkoop. Het is vaak zo dat de aandelen gemiddeld geprijsd zijn. Op dit moment zijn aandelen niet te duur maar ook weer niet te goedkoop.
Hij verwacht nog veel hogere prijzen in de komende 5 tot 10 jaar. Hij geeft als tip aan beleggers om niet te veel te handelen nu maar een oogje open te houden op de lange termijn.

Terug naar overzicht