Cisco Systems koopt meer eigen aandelen

14 november 2013 |

Het grote Amerikaanse bedrijf Cisco Systems is van plan om voor een extra 11 miljard euro (15 miljard dollar) aan eigen aandelen in te kopen. Het bedrag komt nog een keertje extra bovenop de al eerder aangegeven 82 miljard dollar aan aandelen die al bijna helemaal is afgerond. Dit werd afgelopen woensdag duidelijk uit de cijfers van het eerste kwartaal. Hiermee ziet Cisco de omzet stijgen in dezelfde periode met ongeveer 1,8 procent tot maar liefst 12,1 miljard dollar. Daarbij moet wel gezegd worden dat de nettowinst wat lager is uitgevallen met 2 miljard dollar, in vergelijking tot het kwartaal een jaar geleden.

Topman van Cisco

Cisco geeft aan dat de omzet volgens verwachting loopt en John Chambers (Topman) is tevreden met de cijfers. “De financiële positie en strategie van Cisco Systems zijn sterk en onze ontwikkelmotor staat op volle toeren te draaien”, aldus Chambers.

Het is duidelijk een leuk aandeel om te volgen en wellicht in te gaan handelen. FlexBeleggen.nl geeft hier uiteraard advies in bij het inkopen van het aandeel.

(geen storting nodig)

Terug naar overzicht