Cyprus reden voor verdeeldheid Wall Street

20 maart 2013 |

Door de onzekerheid over de Cypriotische goedkeuring van het reddingsplan voor de banken is Wall Street verdeeld gesloten. Hierdoor blijft de euro onder druk staan.

Het opgelegde plan waarbij spaarders mee moeten betalen om de banken te redden leverde nogal heftige parlementaire Cypriotische reacties. Dit beheerste het sentiment op Wall Street waardoor ook de euro terrein prijs gaf.

Dinsdagavond heeft de meerderheid van het parlement in Cyprus tegen de bail out gestemd, aldus de Cypriotische krant Phileleftheros. President Nico Anastasiades wist geen steun te krijgen, ondanks een aanpassing die aan het pakket van maatregelen werd gedaan. Door deze aanpassing zouden kleine depositohouders niet meer hoef mee te betalen aan de 5,8 miljard die Cyprus zelf zou moeten bijdragen aan de redding van de banken.

Met 14.455,82 punten sloot de Dow Jones Index 0,03 procent hoger, maar de breder samengestelde S&P500 Index leverde 0,2 procent in op 1.548,34 punten. Techbeurs Nasdaq eindigde op 3.229,10 punten, 0,3 procent lager dan de dag er voor.

Terug naar overzicht