De laatste beleggersmaand van het jaar is positief

1 december 2013 |

Bob Homan, manager investment van de ING bank, heeft een positieve blik over Europese aandelen. Deze liggen hoger dan de aandelen uit de USA. Hij zegt dat er vooruitgang zit in de Europese economie, het begint te groeien. Deze periode waarin de groei duidelijk wordt waargenomen is beter dan die van de VS. Daar is de groei al een poosje aanwezig.

Bob Homan verwacht voor de Europese bedrijfswinsten een groei van ongeveer 12 procent, voor dit soort bedrijven in de Verenigde Staten ongeveer 10 procent. Dat is een verschil van om en nabij de 2 procent, dit terwijl de beurzen in Amerika duurder is, op basis van waardering.

November was een goede maand, aldus Bob Homan. Veel bedrijven willen nog even goed meedoen in de laatste maand van het jaar en zullen misschien nog extra aandelen opnemen zodat er nog meer belegd kan worden. 1 op de 6 decembermaanden is een minder goede maand voor de beurzen. De rest van de maanden is dit nog veel slechter. Corné van Zeijl (beursanalist) geeft aan dat het prima is om in december nog te blijven zitten waar je zit, en pas in januari pas weer naar de waarderingen te kijken.

Terug naar overzicht