Een stapje teug in de tweede handelsweek

12 januari 2013 |

De beurs heeft een rustige week achter de rug. De indexen kwamen moeilijk van hun plaats. De AEX moest over de gehele week een halve procent inleveren. Ook in de rest van Europa en de VS bleef het rustig en waren geen grote uitslagen te zien.

Veel beleggers wachten op het echte losbarsten van het cijferseizoen wat maandag pas echt van start gaat. Veel beleggers durven nog geen grote posities in te nemen voordat de eerste uitslagen gepresenteerd zijn.

In China bleek de inflatie sterker dan verwacht gestegen. Dit kan ertoe leiden dat de Chinese overheid het stimuleren van de economie kan beperken. Dit stelde veel handelaren niet vrolijk.

Olie verloor vrijdag een klein beetje en noteerde bij het sluiten van de future markt 93,77 USD. Olieconcern Chevron wist ondanks dit verlies toch meer dan een procent te winnen nadat het bedrijf naar buiten bracht dat de winst het laatste kwartaal toegenomen was t.o.v. het voorgaande kwartaal.

De EUR/USD noteerde bij het sluiten van de markt 1,3342.

Grote positieve uitslagen in aandelen werden behaald door KPN dat afgelopen week meer dan 14% winst wist te behalen. Ook ING wist een mooie winst te behalen van meer dan 5% over de afgelopen week.

In het rijtje van Nederlandse dalers vinden we Unibail Rodamco met 5,85% en Heineken dat bijna 4% van haar waarde verloor afgelopen week.

Terug naar overzicht