Europese aandelen in trek

4 juni 2014 |

De Europese aandelen zijn al een aantal maanden achtereen erg populair onder de beleggers als er gekeken wordt naar de instroom in ETF’s. Mede dankzij het soepele monetaire beleid wat de ECB handelt, blijft Europa een interessante regio voor beleggers. Ook de financiële crisis die langzaam verdwijnt, helpt een handje mee aan het succes van de aandelen in Europa.

De aandelen uit Amerika zijn niet meer zo goedkoop, Japanse aandelen zijn wel populair maar waarom zouden beleggers helemaal in Japan gaan beleggen terwijl het gemakkelijk „om de hoek” kan? Dit zijn een van de vele redenen die Nederlanders hebben om te gaan beleggen in Europese aandelen.

Europese aandelen hebben nog een inhaalslag te doen op de VS. De waarderingen in Europa zijn zeer aantrekkelijk als ze vergeleken worden met Amerika. BlackRock heeft zelfs gezegd dat ze goedkoop zijn. Als de Europese aandelen met de Amerikaanse vergeleken worden, blijkt er inderdaad dat er nog flink wat te halen is voor vele beleggers.

De eurozone trekt aan. In het laatste drie maanden van van 2013 is de economie met 0,3% gegroeid. Winkels in Europa hebben voor bijna 2% meer verkocht als je december met januari vergelijkt. En de CESIfo Busniness Climate Index liet een goede verbetering zien voor de vierde maand op rij.

Terug naar overzicht