Facebook aandelen doen een stapje terug na persbijeenkomst

20 januari 2013 |

Het Facebook aandeel heeft ondertussen de weg weer een beetje terug omhoog gevonden. Onlangs kondigde het bedrijf aan een nieuwe tool toe te gaan voegen aan het bestaande concept.

De beursgang van Facebook verdiende niet de schoonheidsprijs en na een flinke keldering van het aandeel zit het nu weer wat in de lift omhoog. Facebook gaf kort geleden aan met nieuws naar buiten te komen maar wilde niet vertellen wat. Hiermee kreeg het bedrijf een hoop pers op de been, maar ook een hoop gespannen beleggers in het aandeel.

Facebook kondigde aan een nieuwe zoek tool te lanceren waarbij gebruikers kunnen zoeken naar mensen, plekken,foto’s en interesses die gewaardeerd worden door vrienden. Uniek aan deze tool is dat het niet de beste zoekresultaten als eerste weergeeft, maar juist de mening van Facebook vrienden bovenaan zet.

Beleggers hadden blijkbaar meer verwacht van de persbijeenkomst want het aandeel werd toch weer flink geraakt. Op dit moment is de tool nog in de beta versie en zal het zich nog moeten bewijzen alvorens beleggers Facebook hoger gaan waarderen.

Aandelen Facebook sloten vrijdag 1,59% lager op 29,66 USD daarmee is de trend omhoog nog niet doorbroken, maar bereikt hiermee wel een kritiek punt.

Terug naar overzicht