Goede tijd voor aandelen

28 februari 2014 |

Beleggers in aandelen doen goede zaken! Het ziet er goed uit voor de aandelen. Het is een goede tijd om in deze effecten te beleggen. En dan vooral in aandelen van de Europese en Japanse markt. De winst van vele bedrijven gaan omhoog en daarom zit de aandelenmarkt ook in een groeiende lijn.

Volgens Patrick Moonen (ING Investment Management) gaat het de goede kant op. Volgens mij gaat de winst van veel bedrijven tussen de 10 en 15% omhoog, en dit wereldwijd. Patrick denkt dat bij bedrijven in de USA de winst met zo’n 10% omhoog gaat en in Europa zo’n 12%. Omdat het monetaire beleid in de wereld zo soepel is, worden de aandelen ook steeds aantrekkelijker. Ondernemingen zijn economisch gezond en de aandelen hebben lage prijzen. Het rendement is nu erg hoog. Dit houdt in dat beleggers nog wat voorzichtig te werk gaan en ze willen zo min mogelijk betalen voor aandelen. Hoe meer er gehandeld wordt in aandelen, hoe hoger de prijzen hiervan zullen worden.

De markt gaat de goede kant op, aldus Patrick Moonen. Het gaat goed met de aandelen, er zit meer geld in, althans in de ontwikkelende markten.

Terug naar overzicht