Goede zaken voor ASML-personeel

10 februari 2014 |

ASML-personeelsleden hebben eind februari een grote bonus in hun zak kunnen steken. Niet alleen zij, maar de mensen aan de top van het bedrijf hadden een ook een royaal extraatje. De aandelen van het bedrijf werden omgezet van prestatieaandelen naar gewone aandelen. Deze aandelen werden nagenoeg meteen verkocht. De baas, Martin van den Brink, heeft goede zaken gedaan: hij verdiende ruim zeven ton!

ASML is een hightechbedrijf van Nederlandse bodem. En levert machines voor de halfgeleiderindustrie. Ze zijn de belangrijkste leveranciers van scanners en steppers, die gebruikt worden voor het produceren van chips.
AFM kwam met dit grote nieuws naar buiten. CEO Peter Wennink, benutte 10887 aandelen, wat een waarde had van €684.574. Hoofd van het bedrijf, Frits van Hout, verdiende een ruime 6 ton, vanuit 9571 aandelen.

Voor het bedrijf is dit een grote som geld. De aandelen die verkocht zijn, staat bijna gelijk aan het basissalaris van 2012. Dit was in dat jaar €508.000 voor Peter Wennink en €445.000 voor Frits van Hout.

Terug naar overzicht